Vauhdikkaasti mutta rennosti offille

Otsikon mukaisesti olen aloittanut elämän kisakauden jälkeen! On ollut koulutusta, lomareissua, kisakauden vuoksi tähän loppuvuoteen siirtyneitä työjuttuja sekä alkuvuoden töiden ja treenijaksotuksen suunnittelua. Joulukin tuossa vietettiin. Vaikka kaikenlaista puuhaa  ja pohdiskeltavaa on ollut, niin ollaan ehditty viettää aikaa perheen kanssa nyt enemmän. Siitä myöhemmin, mutta nyt lupailemaani kertomukseen MM-reissun lopputunnelmista 🙂 Tällainen pieni tuliainen sieltä siis tarttui mukaan. Pokaalin pienestä koosta ja muutaman sekunnin pettymyksestä huolimatta mulle jäi lavalta muistoiksi uskomaton onnellisuuden ja onnistumisen tunne. Tolla kisalla oli suuri merkitys mulle. Ekaksikin sen vuoksi, että vuosi sitten mä en todellakaan rehkinyt treenisalilla, vaan juoksin labrakokeissa ja söin maksimiannokset kipulääkkeitä nivel- ja jännekipuihin. Olin tosi epävarma siitä, treenaisinko edes enää. Toiseksi; Romanian Masters MM-kisan farssin jälkeen oli mahtavaa saada hyvä sijoitus MM-tasolta ja kroppa kelpo kisakuosiin.

IMG_20171203_171540

Kuvat: Kati Alander

IMG_20171203_171442 IMG_20171203_171419

Mun kilpailu oli jo lauantaina, joten mä pääsin pienen tankkauksen makuun samalla, kun ihana huonekaveriani Maria (Kuure) vielä odotteli kropan kuivahtamista sunnuntain koitosta varten. Heti kisan jälkeen join vettä parin tunnin aikana noin kolmisen litraa. Olinhan ollut  vuorokauden tosi vähillä juomisilla. Olo oli kuitenkin tosi hyvä! Hyökkäsin myös anopin saaristolaisleivän kimppuun ja söin siltä istumalta kolme juustolla ja meetwurstilla vuorattua limppuviipaletta. NAM!

IMG_20171202_145016

FASTin ROX-patukat eivät myöskään säästyneet ja pari niistä sukelsi mun suuhuni päästyäni hotlalle. Nämä herkut nautiskeltuani mulla oli A.U.T.U.A.S olo <3 Vielä siihen kunnon suihku hotlalla ja värimönjät pois iholta, superhyvä kosteutus iholle ja puhtaat vaatteet, niin AH. Sitä oloa ei voi edes kuvailla. Takana 7 kk kisadieettiä, pettymyksiä, onnistumisia, hikeä, kyyneleitäkin ehkä pari… Nyt sain vaan sukeltaa vatsa täynnä punkkaan ja olla. Taisin laittaa Timolle jonkun herkän viestin siinä ja sain raksulta ihanat sanat vastausviestissä <3

IMG_20171202_175236

Hotellissa illallisella oli aikalailla notkuvat pöydät, mutta vältin superähkyn, koska löysin buffetista ihan mainion salaatti-patonki-kombon, josta olin haaveillut jo jonkin aikaa 😀  Toki parit överimakeen näköset leipomukset oli aivan PAKKO maistella!

IMG_20171203_180531

Kisan jälkeinen ilta meni muuten siinä Marian ja Alanderin Katin kanssa turistessa. Kati The Figurator oli mukana tuunaamassa tätä meidän sunnuntain prinsessaa ja antamassa hänelle viime hetken vinkkejä esiintymiseen ja asentoihin. Meillä kävi myös Tannerin Ninan rusketuspalvelu huoneessa ja tämä koppihoito mun oli ikuistettava! Mariasta tuli kyllä kaunis! <3 Terkut väripalvelun huikeen hauskoille tyypeille! 😀

IMG_20171203_083954 IMG_20171203_102026

Mä lähdin myös kisapaikalle, koska halusin ehdottomasti nähdä Marian lavalla ja kannustaa suomalaisia. Ja niinhän siinä kävi, että huonekaverini nappasi saman sijoituksen kuin minäkin, eli päästiin illalla fiilistelemään kahta saman kokoista pokaalia. Upeeta!

IMG_20171203_195742 IMG_20171203_195947

Illalla hotellin illallisen jälkeen pukeuduttiin hivenen parempaan seppälään ja pidettiin koko joukkueen kesken yhteinen palaveri ja skumppahetki (ja nallekarkkihetki 😀 ). Sen jälkeen suunnattiin hotellin vieressä sijaistevaan ravintolaan, jossa oli tarkoitus syödä aivan mitä vain sillä hetkellä teki mieli. Mä olin sen illallisen jälkeen jo aikast täynnä (niin kuin kaikki muutkin, mutta pakko vaan oli mennä vielä syömään 😀 ), mutta silti tilasin koko menun (hampurilaisen ja ranskikset mitä en koskaan muuten tilaa kun ei vaan tee mieli). Se oli loppupeleissä mietittynä pelkkää rahan haaskausta, koska en todellakaan halunnut kerran kokemaani kisan jälkeistä oikeesti-pahaa-oloa syömisestä, niin jäi suurin osa noista herkuista lautaselle. Tän verran sain alas suht koht hyvinvoivana vielä!

IMG_20171203_230243 IMG_20171203_232031

Marian kanssa meillä tosi oli hyvät keskustelut mm. elämänarvoista ja ajatusmalleista. Saatiin siis sillä reissulla sekä ruumiin, että sielun ravintoa, mahtia! Pohdittiin siellä sunnuntain jälkeen pienellä kävelylenkillä jo tulevaisuuden kisasuunnitelmia. Täytyy sanoa, että omat suunnitelmani alkoi hahmottua aika aikaisessa vaiheessa jo ton viikonlopun aikana. Hassua; en ollut ennen tätä kisakautta ollenkaan varma, haluaisinko kilpailla body fitnessissä enää tämän vuoden jälkeen ja nyt olin täynnä tarmoa ja varma siitä, että jos se halusta on kiinni, niin tää mamma vielä lavoilla nähdään. Ei tosin vielä ensi vuonna, vaan vasta vuoden 2019 aikana. Tarkoitus on ensi vuosi kehittää heikkouksia entistä tehokkaammin. Maailman huipulla kisaajat on aika isoja ja mäkin tarviin vielä massaa koko yläkroppaan. Vuoden aikana kun pysyy terveenä ja treenaa optimaalisesti, on tällä tasollakin mahdollista rakentaa lihasmassaa. Katse on siis suunnattu kisojen suhteen kevääseen 2019 (mulla on nyt maajoukkuepaikka sinne asti), mutta myös syksyyn 2019 (jotta tänne pääsisi suoraan, tulee kevään EM-kisoissa napata finaalipaikka). Mun tavoite on olla world rankingissa 3 parhaan joukossa sinä vuonna. Siinä se!

Tässä linkki tämän vuoden ranking-listaan:

https://www.ifbb.com/wp-content/uploads/2017/12/bodyfitness._.pdf

Mulla on ilo ja onni sen(kin) suhteen, että kotoa tulee 110% tuki tähän hommaan. Timo ja tytöt ei edes miettineet, kun aloin puhua kisaamisesta. ”Tottakai meet ja kilpailet!” ilmoitettiin ennen kuin ehdin kunnolla ajatuksiani julkistaa. Se, että mamma kisaa, vaatii toki perheeltä ensinnäkin mamman kestämistä (ilmeisesti en oo ollu ihan liian äkäpussi tai poissaoleva), mutta myös sitä, että äippä ei kisakaudella ihan joka kerta tallille taikka turnausreissuihin ehdi mukaan.

Useamman kisan käyminen saman vuoden aikana vaatii taas sponsoreitakin. Ihan itsestään selvänä en voi siis sekä kevään että syksyn kautta pitää, vaan nöyränä lähden neuvottelemaan yhteistyöstä ja tuesta jälleen vuoden päästä.

Itsestään selvyytenä ei voi tietenkään terveyttäkään pitää, vaan pitää olla kiitollinen jokaisesta terveestä päivästä. Terveelliset valinnat on mulle tietysti ihan selvä juttu, ja pyrin optimoimaan treenistä palautumisen, ravinnon ja itse treenin niin hyvin kuin mahdollista. Henkinen hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin fyysinen. Siispä panostan samalla tehokkuudella stressin hallintaan ja lepoon kuin värikkäisiin vihanneksiin ja sopiviin lisäravinteisiinkin.

IMG_20171117_210454

Parasta stressin hallintaa on sopivan löyhät aikataulut, jossa on tilaa perheelle ja omalle ajalle. Me tultiin viikko sitten maanantaina Lanzarotelta, jossa lomailtiin aika isolla köörillä. Anopin, appiukon ja meidän perheen lisäksi mukana matkassa olivat Timon veljet. Toinen koko kuusihenkisen perheen kera, toinen vanhemman tyttärensä kanssa. Oli siinä aika show kun 14 henkeä illallistaa yhdessä! Käytiin myös romanttisesti ahtamassa (minä ahdoin, Timo söi järkevästi) kahdestaan yhtenä iltana aasialaisessa ravintolassa ja hyvää oli. Mulle aikalailla uusi (myönnön sivistyksessäni aukon),mutta positiivinen elämys toi aasialainen ruoka.

IMG_20171217_205739_1

Hyvin sain nää mahtumaan!

Muuten noudatin aika tarkkaan dieetiltä paluu-ruokavaliota ja en esim aamiaisella notkuvista pöydistä huolimatta syönyt leipää tai ravintolassa rasvaisia ruokia. Hotellissa sain tehtyä tosi hyvin omia ruokia ja toisen lämpimän aterian sekä välipalaa koko perheelle. FASTin Whey+ toimii muuten superhyvin matkalla luonnonjogurtin joukossa proteiinia buustaamassa, kun rahkaahan tuolta ei löydy enkä viitsi valkuaisiakaan koko aikaa puputtaa!

IMG_20171212_193929 IMG_20171212_182731

Appiukko olikin valinnut hyvän hotellin, sillä sattumalta kuntosali löytyi 100 metrin päästä. Tää mamma viihtyi siellä lähes joka päivä reippaan tunnin verran ja oli taas parempi ihminen treenin jälkeen 🙂

IMG_20171212_120821 IMG_20171214_150838

Mun makuun hiukan viileähköt ilmat ei haitanneet lapsia. Oli ihana katsoa heidän uimista, leikkimistä ja yhdessäoloa. Mäkin olin todistetusti kerran jopa nilkkojani myöten vedessä! Ja bikinit päällä ehkä kolmesti 🙂

IMG_20171215_133730 IMG_20171214_115609

Kertaalleen saatiin tytöt aamulenkillekin mukaan. Joka aamu tehtiin Timon kanssa lenkki ja nautittiin rennosta kävelystä ihanissa maisemissa.

IMG_20171216_075501

Tästä lomasta sekä ihanasta yhteisestä joulusta voimaantuneena lähden innokkaana uuteen vuoteen! Ollaan taas kuulolla ja palataan seuraavassa postauksessa siihen, mikä on kunto tässä kohtaa, kun kohta kuukausi on MM-kisasta aikaa.

Halailkaa toisianne ja olkaa kilttejä vaikka joulu vähän niinkun menikin jo!

IMG_20171223_145824

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen