Alan pikkuhiljaa elää sitä normaalia elämää ;)

Eilen Vierumäelle tiimien ja valmentajien koulutuspäivään ajellessamme pidettiin Markku ”Sensei” Tikan kanssa palaveria meikäläisen tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Ja tilannehan on oikein hyvä 🙂 Alan pikkuhiljaa elää ns normaalia elämää kisojen jälkeen. Tällä tarkoitan sitä, että reverse dieetti on pääosin tehty ja siitä on selvitty niin että paino nousi 3 kk:ssa reipas 6 kiloa ja energiansaanti on noussut sieltä .. ööö mitä se nyt tais olla alimmillaan… 1600:sta 3000:een ilman että paino nyt enää samaa tahtia nousee. Reversen aikana sai olla päättäväinen ruokamäärien suhteen; jos siinä kohtaa olisin joka kerta kuunnellut nälän tunnetta ja mielitekoja, niin olisi pullahtanut liian nopsaa tahtia ja kerännyt ihan turhia lisäkiloja.

Nyt olo on virkeä, nukun hyvin, ruokaa on lautasella reippaasti, ja ulkomuotokin vielä ihan sporttinen. Treenissä on tullut nyt kehitystä ihan huimaa tahtia, kun voimatasot on nousseet. Lihakset näyttää pyöreämmiltä ja dieetillä pitkään hakusessa ollut lihaspumppi treenissä on ollut läsnä niin, että välillä tuntuu että kädet räjähtää. Boom!! Noi ihanan pirtsakat pöksyt on täältä: https://www.disturb.fi/naiset/housut/

Disturbilta löytyy vaikka minkälaisia pirteitä ja treenimotivaatiota nostattavia treeni- ja muitakin vaatteita! Disturb on myös pääsponsorina tulevassa Fitness Classic- tapahtumassa ens kuussa Helsingissä. Sinne kaikki haistelemaan fitnesskilpailujen tunnelmaa ja tekemään ostoksia. Mä pyörin FASTin ja Disturbin osastoilla sekä lauantaina bäkkärillä omien valmennettavieni tukena ja turvana.

Tästä onkin hyvä jatkaa. Painon nousua ja energiansaannin nostamista seuraan sen verran, että tiedän viikkokeskiarvon olevan hienoisessa nousussa, tyyliin 2 kk:ssa puoli kiloa. Tosta 3000:sta on varaa ja ihan järkevääkin nostaa hiljalleen tällä kulutuksella. Seuraava dieetti alkaisi vuodenvaihteessa tai hiukan ennen. Tässä on ihan hyvin kehityskautta jäljellä kun kaiken tekee fiksusti. Pitää sanoa että toi 3000 ei joka päivä ole juuri tasan 3000, jos joku mietti että laskenko mä todellakin jokaisen suupalan. En laske. Mutta mulla on esim aamu-ja iltapalat nyt lähes joka kertaa samat: 140 hiutaleita, pari desiä marjoja, 120 g raejuustoa tai 20 g herajauhetta sekä loraus sokeritonta mehukeittoa. Samoin lounas ja päivällinen on tosi usein samalla kaavalla. Sellasella kaavalla, jolla tiedän saavani 600 kcal ja sopivassa suhteessa makrot. Välipalaa vaihtelen, mutta siinä lähes aina on sellainen 400-500 kcal. Silloin tällöin, erityisesti tiukan treenin jälkeen saatan napata pikkuherkun esim FAST ROX-tai NIX-patukan tai pullaa. Kerta viikkoon pidetään tyttöjen kanssa herkkuilta ja nämä tietty nostaa tota viikon saantia vielä. Mutta tosiaan, nyt tuntuu että energiaa ON ja ero loppudieetin aikaiseen töissä jaksamiseen, vireystilaan ja treenitehoon on niin huiman erilainen, etten oikein edes osaa kuvailla 🙂 

Siinä mielessäkin normaaliin elämään on palattu, että  olen jopa käynyt todistetusti Salon yöelämässä (niinku se kauheen normaalia olis, haha!) Mutta oltiin ihanalla naisporukalla muutama viikonloppu sitten viettämässä ”pikkujouluja” Salon Sokos Hotel Rikalassa. Oli kiva istua iltaa, saunoa ja päästää bilemoodi päälle tanssilattialla! Tosi viihtyisät saunatilat olikin ja kivasti siitä päästiin alakertaa syömään ahh, niin maukasta illallista <3 Kiitos vielä naiset!

IMG_20180203_203119

Alkuruoasta ehdin ottaa kuvan – muut hupeni alta aikayksikön 😀

IMG_20180203_202910_1 IMG_20180204_003822

Olen myös tässä välissä valmistunut Suomen Fitnessurheilu Ry:n viralliseksi valmentajaksi Vierumäeltä. Sain rutistettua lopputyön kasaan viime tipassa ennen viime viikon hiihtolomareissua. Täytyy sanoa, että yllättävän haastavaa oli sovittaa lopputenttiin lukeminen, lopputyön tekeminen ja muu elämä yhteen! Tuntui tosi hyvältä saada diplomi kouraan. Virallisen fitnessvalmentajan lisenssi on hyvä lisä personal trainerin, ravintovalmentajan ja fysioterapeutin koulutuksen päälle.

IMG_20180217_095103 IMG_20180218_151642

Tämän vuoden kesällä mulla alkaa seuraava koulutus, kun alan opiskella lisää henkisen valmennuksen asioita. Sitä ei voi tässä työssä koskaan oppia liikaa. Mä voin omasta kokemuksestani ja syvällä rintaäänellä sanoa, että kun pitää terveelliset elämäntavat, ei kuormita itseään esim. liialla työnteolla ja muutenkin huolehtii palautumisesta, on hyvät resurssit henkiseenkin hyvinvointiin. Siihen liittyen, tässä tunnelmia meidän viime viikon hiihtolomalta. Loma piti sisällään sopivassa suhteessa löhöilyä, treeniä, hyvää ruokaa ja ihanaa yhdessäoloa isomummolassa sekä mun kummien luona – pääsi tytöt pariin otteeseen ratsastamaankin <3 Aamuisin tein tuttuun tapaan pienet aamulenkit ja venyttelyt, joskin lenkeille sai tosiaan varustautua! Treenasin Lieksassa Sykex-salilla ja Jyväskylässä Gym Ironialla. Hyvät treenit olikin!

IMG_20180222_151102 IMG_20180221_111837 IMG_20180222_111720 IMG_20180224_190848 IMG_20180224_150048 IMG_20180224_134408 IMG_20180220_152121 IMG_20180224_072434

Voimaannuttavaa kevättä kaikille <3

 

 

 

 

 

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen